Το τμήμα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης ανακοινώνει ότι τα αποτελέσματα των τεστ Covid-19 στα οποία υποβλήθηκαν σήμερα το πρωί στο Λαϊκό Νοσοκομείο όλα τα μέλη της ομάδας μας ήταν αρνητικά, όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα. Συνεπώς θετικό στον κορωνοϊό παραμένει μόνο το μέλος του επιτελείου, που από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε προσωπικό περιορισμό όντας, ευτυχώς, καλά στην υγεία του.

Με δεδομένο, όμως, ότι βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που συστήνει ο ΕΟΔΥ το αποτέλεσμα του τεστ σε στενές επαφές δεν θεωρείται απολύτως αξιόπιστο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο ομάδες, ο Απόλλων Σμύρνης και ο ΝΟ Βουλιαγμένης, απέστειλαν από νωρίς το μεσημέρι κοινή επιστολή στην ΚΟΕ μέσω της οποίας αιτούνταν την αναβολή του προγραμματισμένου για αύριο (31/10, 13:30, Κολυμβητήριο Λαιμού) μεταξύ τους αγώνα με στόχο και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Παρ’ όλα αυτά η ΚΟΕ επέλεξε να… κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό της, αναφέροντας ότι βάσει του πρωτοκόλλου για την τέλεση αγώνων αναβολή μπορεί να υπάρξει μόνο στην περίπτωση που υπάρξουν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Επέλεξε να κωφεύσει στα παραπάνω επιχειρήματα, όπως και στο επιχείρημα ότι ο ΝΟ Βουλιαγμένης είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στη Βουδαπέστη για τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League το διάστημα 11-15 Νοεμβρίου.

Κι αναρωτιόμαστε; Τι θα συμβεί σε περίπτωση που στα επαναληπτικά τεστ, στα οποία θα υποβληθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, τα μέλη του Απόλλωνα Σμύρνης υπάρξει θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε παίκτη;

Επιπλέον, τόσο η χθεσινοβραδινή όσο και οι σημερινές προπονήσεις του Απόλλωνα Σμύρνης ματαιώθηκαν. Το Σεράφειο Κολυμβητήριο έκλεισε ώστε να γίνει απολύμανση λόγω του θετικού κρούσματος που αρχικά υπήρξε, ενώ o Δήμος Αθηναίων αρνήθηκε να παραχωρήσει το Κολυμβητήριο στο Γουδή στην «ελαφρά ταξιαρχία» για προπόνηση απόψε, παρά το ότι τα αποτελέσματα όλων των υπόλοιπων τεστ ήταν αρνητικά. Η αιτία; Θα πρέπει να υπάρξουν επαναληπτικά τεστ σε διάστημα τριών ημερών.

Ο Απόλλων Σμύρνης, λοιπόν, πηγαίνει στο αυριανό ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον ΝΟ Βουλιαγμένης χωρίς προετοιμασία. Αλλά το κυριότερο; Με το μυαλό των παικτών και των δύο ομάδων αλλού…