Την ήττα με 10-6 από τη Βουλιαγμένη στο κολυμβητήριο του Λαιμού γνώρισε ο Απόλλων Σμύρνης, που πήγε σε αυτόν τον αγώνα χωρίς να έχει διεξάγει προετοιμασία τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω του ενός θετικού κρούσματος κορωνοϊού.
 
Το ματς είχε πολύ μεγάλη ένταση, 36 (!) αποβολές και πολλά νεύρα, με τον Απόλλωνα να χάνει χωρίς αντικατάσταση τον Νικολά Μοσκόφ, ο οποίος χτύπησε τον Τζωρτζάτο σχεδόν δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και αφού είχε χάσει τεράστια ευκαιρία να μειώσει σε 9-7 από το ένα μέτρο στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.
 
Η ομάδα μας είχε χάσει με αποβολή με αντικατάσταση τον Βιτέλλα στις αρχές του δευτέρου μέρους, τον Τοράκη με 3η αποβολή λίγο αργότερα και τους, Σολανάκη και Γούνα που αποβλήθηκαν με αντικατάσταση προς το φινάλε της 4ης περιόδου, όπως και τον Δερμιτζάκη που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.
 
Από την άλλη ο ΝΟ Βουλιαγμένης είχε χάσει με αποβολή με αντικατάσταση τον Γούβη (είχε αψιμαχία με τον Σολανάκη και αμφότεροι αποβλήθηκαν) με 3η αποβολή τον Λόζινα (για φάουλ στον Δερμιτζάκη, που στη συνέχεια αποβλήθηκε καθώς αντέδρασε σπρώχνοντας τον Κροάτη), ενώ τρεις αποβολές δόθηκαν στον πάγκο του ΝΟΒ, με τελευταίο τον Χρβόγιε Κολιάνιν στο τελευταίο 1,5 λεπτό όταν ο Απόλλων έπαιζε με τέσσερις παίκτες στο νερό και είχε δοθεί πέναλτι εις βάρος του Δερμιτζάκη.
 
Ο Απόλλων βρήκε πολύ καλά οργανωμένη στην άμυνα τη Βουλιαγμένη, τον τερματοφύλακά της (τον Τζωρτζάτο) σε πολύ καλή μέρα και όντας άστοχος στον παραπάνω (4/15) δεν μπόρεσε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα αν και το… πάλεψε πάρα τις αντιξοότητες πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα.
 
Η εξέλιξη του αγώνα
 
Η πρώτη περίοδος χαρακτηρίστηκε από τις πολλές αποβολές, 12 στον αριθμό, αλλά και τις χαμένες επιθέσεις σε παίκτη παραπάνω εκατέρωθεν. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα είχαν τιμωρηθεί ήδη με δύο αποβολές ο αρχηγός του ΝΟΒ Χρήστος Αφρουδάκης και ο περιφερειακός του Απόλλωνα Νικολά Μοσκόφ.
 
Ο Απόλλων άνοιξε το σκορ νωρίς με τον Μανώλη Σολανάκη, με τη Βουλιαγμένη να απαντά άμεσα ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Καλογερόπουλο και να παίρνει προβάδισμα στον σκορ λίγο πριν το φινάλε του οκταλέπτου με τον Λούκα Λόζινα. Και τα τρία γκολ επιτεύχθηκαν στον παραπάνω με τον ΝΟΒ να έχει 2/6 και την ομάδα μας 1/6.
 
Στην 2η περίοδο η Βουλιαγμένη συνέχισε, όπως και στην πρώτη, να παίζει ασφυκτική άμυνα κι έχοντας και τον Τζωρτζάτο σε εξαιρετική ημέρα αποκρούοντας τετ α τετ του Τοράκη και δύο σουτ από ευνοϊκή θέση του Μοσκόφ στον παραπάνω κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Βρίσκοντας, μάλιστα, γκολ στην κόντρα με τον Τρούλο και στον παραπάνω με τον Καλογερόπουλο έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 4-1.
 
Από την άλλη ο Απόλλων πλήρωσε την αδυναμία του στον παραπάνω (1/9 έναντι 3/11 του ΝΟΒ), αλλά και την αστοχία του (1/13 σουτ έναντι 4/9). Στο πρώτο μέρος από δύο αποβολές είχαν Μίτροβιτς, Μοσκόφ, και Παπαγεωργίου για την «ελαφρά ταξιαρχία», όπως και οι Αφρουδάκης, Λόζινα για τον ΝΟΒ.
 
Το β΄ ημίχρονο
 
Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Μυλωνάκη να δίνει αέρα τεσσάρων γκολ στον ΝΟ Βουλιαγμένης (5-1), προβάδισμα που μειώθηκε κατά ένα γκολ μέχρι το φινάλε του 3ου οκταλέπτου, που ήταν και το πιο παραγωγικό (3-3). Οι γηπεδούχοι ήταν σταθεροί στην άμυνα με τον Τζωρτζάτο σε μεγάλη μέρα και τον Απόλλωνα να χάνει με αποβολή με αντικατάσταση τον Βιτέλλα (εκτέλεσε πέναλτι ο Γκιουβέτσης για το 6-2) και τον Τοράκη με 3η αποβολή.
 
Το σκορ της 3ης περιόδου ήταν το 7-4 με την 4η να ξεκινά με γκολ στην κόντρα του Σολανάκη, που μείωσε σε 7-5. Ο Αλαφραγκής σε παίκτη παραπάνω έγραψε το 8-5 και ο Γκιουβέτσης μετά από λάθος της άμυνας του Απόλλωνα και αφού είχαν αποβληθεί με αντικατάσταση Σολανάκης και Γούβης έκανε το 9-5 (4:23 για το τέλος).
 
Ο Μοσκόφ με πολύ ωραίο σουτ από τα έξι μέτρα μείωσε σε 9-6 για να χάσει τεράστια ευκαιρία να μειώσει σε 9-7 σχεδόν 2’ για το φινάλε όταν αστόχησε αφύλακτος από το δεύτερο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, μάλιστα, χτύπησε με γροθιά τον Τζωρτζάτο και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Γκιουβέτσης με τον Γαλανίδη να αποκρούει, ενώ ο Κουρούβανης σχεδόν 1:30 πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 10-6 με το πέναλτι που δόθηκε εις βάρος του Δερμιτζάκη, όταν ο τελευταίος αντέδρασε στο σκληρό μαρκάρισμα του Λόζινα τιμωρούμενος με κόκκινη κάρτα. Λίγο πριν, μάλιστα, είχε αποβληθεί με αντικατάσταση ο Γούνας για διαμαρτυρία όταν ζήτησε εις βάρος του φάουλ, που δεν του δόθηκε.
 
ΝΟ Βουλιαγμένης – Απόλλων Σμύρνης 10-6 (2-1, 2-0, 3-3, 3-2)
ΝΟ Βουλιαγμένης (Χρβόγιε Κολιάνιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 2, Τρούλος 1, Γούβης, Αφρουδάκης, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος Αρ., Κουρούβανης Ν. 1, Λόζινα 2, Μπάσιτς, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Βλάσσης
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Αλαμάνος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χατζηκυριακάκης 1, Τοράκης, Μίτροβιτς 1, Βιτέλλας, Μοσκόφ 1, Γούνας 1, Γωνιωτάκης, Σολανάκης 2, Καβουσανός, Φέγγος, Κίτσος
 
Φωτογραφίες: Γιάννης Φέγγος (ελεύθερες προς χρήση από τα ΜΜΕ)