Το… μοντάρισμα του Απόλλωνα Σμύρνης ενόψει της επανεκκίνησης της Α1 των Ανδρών, που όλοι ελπίζουν ότι θα έρθει (έστω) στις αρχές Μαρτίου, ξεκίνησε ο Νίκος Δεληγιάννης.

Ο κόουτς της «ελαφράς ταξιαρχίας» μαζί με τους συνεργάτες του Δημήτρη Μιτελούδη και Χρήστο Μπάκα και τους παίκτες της ομάδας επέστρεψαν την περασμένη Δευτέρα (4/1) στο φυσικό τους χώρο, την πισίνα του Σεράφειου Κολυμβητηρίου.

Αφού υποβλήθηκαν την Κυριακή σε τεστ Covid-19 (όλα αρνητικά) και τηρώντας στο ακέραιο το πρωτόκολλο ασφαλείας ξεκίνησαν την προετοιμασία με καθημερινές μονές προπονήσεις (18:00-20:00).

Κι όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος www.apollonwaterpolo.gr ο Νίκος Δεληγιάννης όλοι οι παίκτες ήταν πολύ χαρούμενοι για την επιστροφή στις προπονήσεις, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει ο χρόνος ώστε ο Απόλλων να εμφανιστεί έτοιμος όταν με το καλό επαναρχίσει το πρωτάθλημα.   

«Καταρχάς θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο. Να κυλήσουν όλα ομαλά με την πανδημία και να μπορέσουμε να μπούμε σε μία κατάσταση που να θυμίζει κανονικότητα, ώστε ακολούθως να ξεκινήσουν οι διοργανώσεις όσο πιο σύντομα γίνεται» τόνισε αρχικά ο κόουτς της… αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» και συνέχισε:

«Τα παιδιά είναι πολύ χαρούμενα που γύρισαν στη δραστηριότητα. Το πρωτόκολλο είναι πολύ αυστηρό και σαφώς είμαστε πιο περιορισμένοι, αλλά όλοι είναι χαρούμενοι που έπεσαν στην πισίνα για να φτάσουμε σιγά σιγά, ελπίζω, και στις αγωνιστικές δραστηριότητες».

Όσο για το γεγονός ότι οι προπονήσεις είναι μονές καθημερινά και όχι διπλές όπως είθισται, ο Νίκος Δεληγιάννης κατέληξε λέγοντας:

«Αυτό που κάνουμε εμείς, πλέον, είναι να μοντάρουμε την ομάδα ώστε με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να εμφανιστούμε έτοιμοι για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Έχουμε αρκετό χρόνιο μπροστά μας, αφού με τα τωρινά δεδομένα, η επανεκκίνηση της Α1 φαίνεται πως πηγαίνει για τον Μάρτιο. Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας, αν και σίγουρα παίζει ρόλο το ότι μας επιτρέπεται να κάνουμε μόνο μία προπόνηση την ημέρα και όχι δύο. Παίζει ρόλο διότι πρέπει να μοιράσουμε τα κομμάτια της φυσικής κατάστασης, της τακτικής και της ατομικής βελτίωσης σε μονές προπονήσεις, αλλά μένουν ακόμη 39 μέχρι το Μάρτιο, οπότε έχουμε χρόνο.

Επί της ουσίας είναι σαν να έχουμε ένα 20μερο διπλών προπονήσεων, διάστημα ικανό ώστε να έρθει μια ομάδα σε μια ικανοποιητική κατάσταση».