Για μία ακόμη επιστροφή στη δράση ετοιμάζεται η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης. Μετά τις παλινωδίες της κυβέρνησης, με το «κλείσε άνοιξε και ξανακλείσε» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών επαναρχίζει το προσεχές Σάββατο 27 Μαρτίου με την ομάδα μας να υποδέχεται στο κεκλεισμένων των θυρών Κολυμβητήριο στο Γουδή στις 19:00 τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Οι πέντε αγωνιστικές που χάθηκαν – μετά την επιβολή ενός ακόμη lock down στην υδατοσφαίριση στις 3 Μαρτίου, ανήμερα, τότε, της επιστροφής της Α1 στη δράση μετά από τέσσερις μήνες (!) απραξίας, μέχρι και να επιτραπούν εκ νέου οι αγώνες στην υδατοσφαίριση με τη νέα απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων στις 20 Μαρτίου – επέφεραν και αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης των Ανδρών.

Όπως συμφωνήθηκε στη χθεσινή (23/3) τηλεδιάσκεψη των Σωματείων με την ΚΟΕ στην Α1 πόλο των Ανδρών θα διεξαχθεί μόνο ο πρώτος γύρος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ακολούθως θα διεξαχθούν πλέι οφ για τις ομάδες από την 1η έως και την 6η θέση της βαθμολογίας, χωρίς να μεταφέρονται σε αυτήν τη διαδικασία τα αποτελέσματα του α’ γύρου.

Αναλυτικά το σύστημα διεξαγωγής όπως ανακοινώθηκε από την ΚΟΕ:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επαναρχίζει με την 7η αγωνιστική στις 27 Μαρτίου και ολοκληρώνεται η Κανονική Περίοδος στις 17 Απριλίου, με την διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής.

Στα πλέι οφ συνεχίζουν οι 6 πρώτες ομάδες της Κατάταξης, χωρίς μεταφορά αποτελεσμάτων από την Κανονική Περίοδο.

Α’ Φάση (19-23 Απριλίου): 3ος – 6ος, 4ος – 5ος, στις 2 Νίκες

Β’ Φάση (5-11 Μαϊου): 1ος – Νικητής 4-5, 2ος – Νικητής 3-6, στις 2 Νίκες

Γ’ Φάση (13-18 Μαϊου): Τελικός (θέσεις 1-2), στις 3 Νίκες και μικρός Τελικός (θέσεις 3-4), στις δύο Νίκες.

Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Σ’ ότι αφορά στο Κύπελλο, όταν ολοκληρωθεί η Κανονική Περίοδος (17 Απριλίου), θα εκτιμηθεί αν υπάρχουν ημερομηνίες για την διεξαγωγή του.