«Η ομάδα πανηγυρίζει τον τρόπο που αμύνεται και αυτό είναι σπουδαίο για ένα σύνολο. Είναι δείγμα πολύ καλής χημείας των παιδιών και καλής προσέγγισης». Τάδε έφη, προσφάτως, ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, Νίκος Δεληγιάννης.

Και τα παραπάνω δεν είναι λόγια του… αέρα. Διότι μελετώντας τα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος της «ελαφράς ταξιαρχίας» επί των ημερών του 44χρονου προπονητή, στα οποία σημειώθηκαν ισάριθμες νίκες που έφεραν και την ομάδα στα ημιτελικά της Α1 των Ανδρών, καταγράψαμε ποσοστά που τα αποδεικνύουν.

Ποσοστά εξαιρετικά, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και ειδικά σε συνθήκες με παίκτη λιγότερο στην άμυνα και με παίκτη παραπάνω στην επίθεση, που συνήθως κρίνουν και τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων. Αλλά ας περάσουμε στο προκείμενο: Τους αριθμούς.

Ο Απόλλων Σμύρνης έστω και αν σε πολλά ματς αγωνίστηκε με απουσίες παικτών λόγω αποβολών από προηγούμενους αγώνες δεν αλλοίωσε την εικόνα του, καταγράφοντας ποσοστό άνω του 85% επιτυχημένης άμυνας όταν στην εξέλιξη της αναμέτρησης αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο! Δηλαδή, σε λιγότερο από το 15% των περιπτώσεων δέχτηκε γκολ!

Το συγκεκριμένο νούμερο είναι σαφώς εντυπωσιακό, ενώ το ίδιο ισχύει και με το ποσοστό της «ελαφράς ταξιαρχίας» σε παίκτη παραπάνω το οποίο ξεπερνά το 67%!

Οι παραπάνω αριθμοί, έστω και αν αφορούν σε αναμετρήσεις με τις ομάδες από την 4η και κάτω θέση της βαθμολογίας κι όχι της πρώτης δυάδας, είναι απολύτως ενδεικτικοί τόσο της δουλειάς που γίνεται εδώ και τέσσερις μήνες όσο και της χημείας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της τεχνικής ηγεσίας και των παικτών σε αυτό το διάστημα. Τα συστήματα σε άμυνα και επίθεση (με όπλο την ομαδικότητα) βγαίνουν κι αυτό αποτυπώνεται και στα ποσοστά.

Η πρόκληση για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που έχει μπροστά του τους ημιτελικούς της Α1 των Ανδρών ενάντια στον Ολυμπιακό αρχής γενομένης από μεθαύριο (5/5, 17:30, Παπαστράτειο ο πρώτος αγώνας), αλλά και αργότερα τον Προημιτελικό του Final – 8 του Κυπέλλου ενάντια στη Βουλιαγμένη, είναι τα ποσοστά αυτά να αλλοιωθούν όσο γίνεται λιγότερο.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» θα επιδιώξει να μείνει πιστή στις αγωνιστικές της αρχές ενάντια στους «ερυθρόλευκους», όπου η πρόκριση στους Τελικούς κρίνεται στις δύο νίκες, και να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί σε παιχνίδια, στα οποία, ούτως ή άλλως, η υπέρβαση είναι το ζητούμενο.

Στα της προετοιμασίας, αυτή διεξάγεται κανονικά με τον Νίκο Δεληγιάννη να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του εν όψει της μεθαυριανής πρώτης αναμέτρησης ενάντια στον Ολυμπιακό, που έχει το πλεονέκτημα της έδρας στη σειρά των ημιτελικών.