Με έως τώρα απολογισμό πέντε νίκες και μία ήττα σε σύνολο έξι αγωνιστικών στην Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης αποδεικνύει και εμπράκτως ότι βρίσκεται στον σωστό για την εποχή… δρόμο σε μια σεζόν που είναι μεγάλη κι έχει ακόμη πολύ μέλλον.

Η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» προέρχεται από ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων νικών και το προσεχές Σάββατο (20/11) υποδέχεται για την 7η αγωνιστική του Α’ Ομίλου το Παλαιό Φάληρο στο Γουδή στις 16:00 με στόχο να το διευρύνει.

Αυτό τονίζει μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος, www.apollonwaterpolo.gr,  ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, Στέφανος Γαλανόπουλος, ο οποίος ερωτώμενος σχετικά με την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας επέλεξε να αναδείξει ένα από τα βασικά εφόδιά της, που είναι το εξαιρετικό κλίμα στις σχέσεις όλων.

Το σύνολο του Νίκου Δεληγιάννη έχει όλα τα χαρακτηριστικά της οικογένειας όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του 28χρονου ποιοτικού πορτιέρε: «Θεωρώ ότι και τα παιδιά, οι συμπαίκτες μου, και το προπονητικό τιμ έχουμε μία πολύ καλή σχέση μεταξύ μας. Ουσιαστικά μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε όλο αυτό. Στο όλο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα.

Σίγουρα και με τη δουλειά και με την αφοσίωση που έχουμε θα πάμε μπροστά, αλλά θεωρώ ότι είναι αρκετά σημαντικό ότι υπάρχουν καθαρές και πραγματικές σχέσεις μέσα στην ομάδα. Η αφοσίωση και η δική μου και των παιδιών στην ομάδα, όπως και η αφοσίωση στον προπονητή και στους εαυτούς μας  φαίνεται καθημερινά. Αυτό είναι το στοιχείο που μας κινεί και μας οδηγεί».

Λόγια σημαντικά από έναν έμπειρο τερματοφύλακα, ο οποίος προσέθεσε για το επερχόμενο ματς με το Παλαιό Φάληρο: «Ουσιαστικά σε κάθε ματς στόχος μας είναι η νίκη. Θα προσπαθήσουμε το Σάββατο να επιβάλλουμε το ρυθμό που θέλουμε, να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και συγκέντρωση το παιχνίδι και να κάνουμε όσα έχουμε δουλέψει σε άμυνα και επίθεση όσο πιο καλά γίνεται με επιπλέον στόχο να αρχίσουμε να παίρνουμε ρυθμό και να βελτιωνόμαστε.

Τελειώνει ο πρώτος γύρος της Α’ φάσης. Από εδώ και πέρα ξεκινούν οι πιο σημαντικοί αγώνες διότι και βαθμολογικά αρχίζουμε να κοιτάμε το που θέλουμε να βρεθούμε. Ουσιαστικά αποσκοπούμε στο να βάλουμε τις βάσεις για να μπούμε στη Β’ φάση εκεί που θέλουμε. Αλλά και πέρα από αυτό το κομμάτι η ομάδα συνεχίζει να κοιτάει τη βελτίωση, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, ώστε να έχουμε διαρκή εξέλιξη».

Τέλος ο Στέφανος Γαλανόπουλος αναφέρθηκε και στην επικράτηση επί του ΠΑΟΚ με 16-11 το περασμένο Σάββατο στο Ποσειδώνιο: «Ήρθε η νίκη με τον ΠΑΟΚ και σίγουρα αυτό το κρατάμε. Μας ενδιαφέρει, αλλά εννοείται, όμως, πως ήδη προπονούμαστε σε διάφορα κομμάτια του ματς στα οποία κάναμε λάθη. Θα επικεντρωθούμε στα λάθη και στο πως θα τα διορθώσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε όσο πιο σωστά γίνεται. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στην μετέπειτα καλύτερη απόδοση».