Με «εφόδιο» την εξαιρετική συγκομιδή των 18 βαθμών σε επτά παιχνίδια (6 νίκες, 1 ήττα) στον πρώτο γύρο της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ετοιμάζεται για την έναρξη του δεύτερου αρχής γενομένης από το Σαββατιάτικο (27/11, 17:00) εκτός έδρας ματς με τον ΑΝΟ Γλυφάδας για την 8η αγωνιστική του Α’ Ομίλου της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών.

Ο τεχνικός της αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας», Νίκος Δεληγιάννης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος www.apollonwaterpolo.gr, έκανε έναν… μίνι απολογισμό της έως τώρα πορείας στο πρωτάθλημα, αναφερόμενος ακολούθως στη στόχευση εν όψει του δεύτερου γύρου με την υποσημείωση ότι οι προπονήσεις του Απόλλωνα αλλάζουν μορφή, ώστε να επέλθει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση.

Αρχικά ο Νίκος Δεληγιάννης τόνισε:

«Το πολύ καλό που έχουμε πετύχει έως τώρα και ήταν και ο στόχος, που, ούτως ή άλλως είχαμε θέσει, είναι ότι δεν είχαμε βαθμολογικές απώλειες με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό. Κάτι που καταφέραμε σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλος ο πρώτος γύρος αποτέλεσε περίοδο προετοιμασίας για εμάς. Επομένως ήταν σημαντικό για εμάς να κερδίζουμε χρόνο κερδίζοντας και τα παιχνίδια. Μη χάνοντας βαθμούς και κάνοντας παράλληλα την προετοιμασία που δεν είχαμε μπορέσει να κάνουμε στο βαθμό που θέλαμε λόγω της Ευρώπης.

Ήταν δύσκολο διάστημα για εμάς γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε προετοιμασία μέσα στο πρωτάθλημα κι αυτό δημιούργησε διάφορα προβλήματα κυρίως αγωνιστικά, τα οποία ξεπεράσαμε χωρίς βαθμολογικές απώλειες με εξαίρεση, όπως είπα, το ματς με τον Ολυμπιακό.

Πλέον έχουμε μπει σε έναν νέο κύκλο προπονήσεων, προσπαθώντας να βρούμε μια καλύτερη φόρμα ξανά. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι και το σημαντικό βέβαια είναι να συνεχίσουμε να παίρνουμε παράλληλα και τα αποτελέσματα, ώστε να μπούμε στην Β’ φάση του πρωταθλήματος στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Ερωτώμενος για το αν είναι ευχαριστημένος  έως τώρα απάντησε, στέλνοντας και το… μήνυμα για το προσεχές μέλλον:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θα ήθελα να είμαστε λίγο καλύτερα, αλλά καταλαβαίνω ότι κάποια πράγματα δεν γίνονται όλα μαζί. Τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, κυρίως από την προσπάθεια των παιδιών και με δεδομένο ότι είμαστε λίγο καιρό μαζί,  καθώς αν εξαιρέσουμε πέντε παιδιά όλα τα υπόλοιπα είναι καινούργια στην ομάδα.

Είμαστε λίγους μήνες όλοι μαζί, έχουμε δώσει συνολικά 16 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχουμε κερδίσει τα 11 (σ.σ. 6 εντός των… τειχών και 5 εκτός). Σε αυτά τα παιχνίδια έχουμε δείξει ένα καλό και αποφασιστικό πρόσωπο και επομένως δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, από την πολύ μεγάλη υπευθυνότητα που έχουν δείξει κυρίως σε αυτό το κομμάτι. Τώρα στοχεύουμε να βελτιωθούμε αρκετά και στο κομμάτι του παιχνιδιού και να συνεχίσουμε στον δεύτερο γύρο με καλή βαθμολογική συγκομιδή και βελτιωμένη εικόνα. Το πιστεύω ότι θα γίνει αυτό, καθώς τα παιδιά ανταποκρίνονται και ήδη, για παράδειγμα, δείχνουμε ότι δένουμε αμυντικά. Δεν είναι ότι ακόμη έχουμε πετύχει κάτι φοβερό και τρομερό, αλλά τηρουμένων των συνθηκών είμαστε σε ένα σε ένα πάρα πολύ καλό και ικανοποιητικό σημείο».