«Χάσαμε». Η απάντηση που έδινε ο Νίκος Δεληγιάννης σε όσους, μετά το συναρπαστικό Σαββατιάτικο (11/12) ντέρμπι Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 7-8 στο Γουδή, έσπευδαν να του δώσουν συγχαρητήρια για την εξαιρετική εμφάνιση ενάντια στους αήττητους σε Ελλάδα και Ευρώπη «ερυθρόλευκους» για την 9η αγωνιστική της Α1 των Ανδρών.

Η νοοτροπία αυτή, του να ζητάς πάντα κάτι περισσότερο όπως και το αποτέλεσμα ανεξαρτήτως της δυναμικής του αντιπάλου είναι «οδηγός» για διαρκή πρόοδο. Και αυτή η νοοτροπία του πρωταθλητισμού χαρακτηρίζει τον προπονητή της «ελαφράς ταξιαρχίας» Νίκο Δεληγιάννη, που μετά το ματς με τον Ολυμπιακό μίλησε στο www.apollonwaterpolo.gr τόσο για την εμφάνιση και την ήττα, αλλά και την πίστη του στις δυνατότητες των παικτών του για ακόμη περισσότερα πράγματα στο μέλλον:

«Είμαστε αρκετά στεναχωρημένοι γιατί κάναμε ένα παιχνίδι όπως το είχαμε σχεδιάσει. Φέραμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε και στις λεπτομέρειες αποδείχτηκε ότι σταθήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Θα μπορούσαμε να είχαμε διεκδικήσει κάτι παραπάνω απέναντι στην καλύτερη, κατά τη γνώμη μου, ομάδα της Ευρώπης και η στεναχώρια που μένει, προσωπικά τουλάχιστον, είναι για τα παιδιά γιατί δεν είναι εύκολο να παίξεις τόσο προγραμματισμένα όσο εμφανίστηκαν στο ματς. Σχεδόν δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε τίποτα ούτε από το πινακάκι ούτε από τον υπολογιστή. Έπαιξαν τα παιδιά σαν να τα είχαν μέσα τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την εμφάνιση, για την προσπάθεια, για την πίστη που έδειξαν στις δυνατότητές τους. Εγώ νομίζω ότι έχουν περισσότερες δυνατότητες, αλλά αυτό μένει να φανεί στη συνέχεια».

Ερ: Το ότι ο Απόλλων έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό και το ντέρμπι κρίθηκε στο φινάλε αποτελεί δείγμα της δυναμικής της ομάδας;

«Εντάξει, η ομάδα χτίζει τη δυναμική της φέτος. Έχει αλλάξει κατά πολύ. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή για να χτιστεί μια καλή ομάδα σε βάθος χρόνου. Ξεκινήσαμε από πολύ πίσω, έχουμε καλύψει αρκετό έδαφος η αλήθεια είναι, αλλά δεν θέλουμε να μένουμε μόνο στην καλή εμφάνιση, θέλουμε να παίρνουμε και αποτελέσματα και το αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό μας έλειψε. Ο Μανώλης Ζερδεβάς είναι μέσα στους 2-3 καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου, Νομίζω ότι έπαιξε το ρόλο του στο ματς. Ήταν καθοριστικός για την έκβαση του αποτελέσματος. Ήταν εξαιρετικός».