Μετά τις δύο εξαιρετικές εμφανίσεις στα Προημιτελικά της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών και τις ισάριθμες νίκες επί του Υδραϊκού ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ετοιμάζεται για τους Ημιτελικούς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αρχής γενομένης από τον πρώτο που θα γίνει το προσεχές Σάββατο (14/5) στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά στις 17:00.

Η σειρά κρίνεται στις δύο νίκες και ο Απόλλων πηγαίνει σε αυτήν έχοντας ήδη πετύχει τον βασικό στόχο της σεζόν. Την έξοδο στην Ευρώπη για 4η σερί χρονιά! Εκεί όπου φέτος διέπρεψε με την παρουσία του περνώντας δύο προκριματικούς γύρους στο Champions League και χάνοντας την πρόκριση (που άξιζε) στον 3ο στην τριπλή ισοβαθμία και με τρόπο που προκάλεσε πολλές… συζητήσεις. 

Με αυτήν την πολύ σημαντική επιτυχία ως εφόδιο και σε συνδυασμό με το ότι η ομάδα φορμαρίστηκε, βάσει αγωνιστικού προγραμματισμού, ακριβώς πριν το τελευταίο κομμάτι του Πρωταθλήματος η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» θα επιχειρήσει κόντρα στους πολύ ισχυρούς «ερυθρόλευκους», να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητές της.

Αυτό τονίζει και στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος, www.apollonwaterpolo.gr, ο προπονητής του Απόλλωνα Νίκος Δεληγιάννης, ο οποίος σαφώς αναγνωρίζει ότι το έργο ενάντια στον Πρωταθλητή τα τελευταία συνεχόμενα 9 χρόνια και πολύ ενισχυμένο φέτος Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο.

«Θεωρώ ότι οι πιθανότητές μας είναι λίγες, αλλά από τη στιγμή που έχουμε πιθανότητες οφείλουμε να τις εξαντλήσουμε και σαν ομάδα αυτό κάνουμε πάντα» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του κόουτς της «ελαφράς ταξιαρχίας», ο οποίος μίλησε ακόμη για την αγωνιστική στόχευση εν όψει των Προημιτελικών, εξαίροντας την παρουσία όλων των παικτών του.

Όπως είπε έπαιξαν όλοι και άπαντες πρόσφεραν, κάτι «που σημαίνει πάρα πολλά και είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της ομάδας μας». Τόνισε, βέβαια, ότι ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος, καθώς υπάρχει εν όψει το πιο σημαντικό κομμάτι του πρωταθλήματος, το τελείωμά του, αλλά αισθάνθηκε την ανάγκη να αναδείξει από τώρα την καθοριστική συμβολή όλων των συνεργατών του στην ήδη επιτυχημένη χρονιά.

Ο Νίκος Δεληγιάννης τόνισε αρχικά για τις δύο πληρέστατες εμφανίσεις και νίκες επί του Υδραϊκού στα Προημιτελικά:

«Προετοιμαστήκαμε πάρα πολύ σκληρά για αυτά τα παιχνίδια, ξέραμε ότι αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό αντίπαλο, προσπαθήσαμε να μελετήσουμε όσο καλύτερα γινόταν την αντίπαλη ομάδα, αλλά ταυτόχρονα να μπορέσουμε να βγάλουμε στο νερό και τις δικές μας αρετές, τα δικά μας δυνατά σημεία έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να μπούμε στην τετράδα, αλλά ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος, περισσότερα θα πω τότε. Σημαντικό επίσης είναι ότι σε αυτά τα δύο νικηφόρα παιχνίδια αγωνίστηκαν όλα τα παιδιά, προσέφεραν όλα τα παιδιά, ο καθένας είχε το ρόλο του και αυτό για μένα σημαίνει πάρα πολλά. Επίσης είναι και πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της ομάδας μας».

Για τους Ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό είπε:  

«Από εδώ και πέρα, αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό, γνωρίζουμε ποιος είναι, τι ομάδα έχει, τη δυναμική του. Δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε και σεβόμαστε πάρα πολύ τον αντίπαλο. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά, για εμάς κυρίως. Να παίξουμε σωστά, να υπηρετήσει ο καθένας το ρόλο του μέσα στην ομάδα ακριβώς όπως το έχουμε προετοιμάσει και από εκεί και πέρα το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ειδικά απέναντι σε μια τόσο πολύ μεγάλη ομάδα.

Θεωρώ ότι οι πιθανότητές μας είναι λίγες, αλλά από τη στιγμή που έχουμε πιθανότητες οφείλουμε να τις εξαντλήσουμε και σαν ομάδα αυτό κάνουμε πάντα.  Θα πάρουμε όλες μας τις πιθανότητες, αυτές που είναι και πάμε να τις εξαντλήσουμε για να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε.

Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, εξαρτάται και από το σε τι κατάσταση θα βρεθεί και ο Ολυμπιακός, όλοι ξέρουμε ότι αν βρεθεί σε μία πολύ καλή κατάσταση είναι πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμος αντίπαλος, παρ’ όλα αυτά εμείς θα ετοιμαστούμε για να μπορέσουμε, όπως είπα, να πάρουμε τις πιθανότητές μας».

Τέλος, ο Νίκος Δεληγιάννης θέλησε από τώρα να αναδείξει τη συμβολή των συνεργατών του στην επιτυχημένη πορεία που έχει χαράξει ο Απόλλων:

«Περισσότερα πράγματα θα μπορέσουμε να πούμε στο τέλος, δεν είναι ώρα για απολογισμούς. Η χρονιά έχει λίγο ακόμα, το πιο σημαντικό της κομμάτι, το τελείωμά της οπότε θα πούμε περισσότερα τότε.

Αυτό που θα ήθελα να πω τώρα, νιώθω την ανάγκη να το πω, είναι ότι οφείλω πάρα πολλά πράγματα για τη φετινή χρονιά, η οποία κύλησε ακριβώς όπως την είχαμε σχεδιάσει, στους συνεργάτες μου. Ίσως αν είχαμε περάσει έναν ακόμη γύρο (σ.σ. και 3ο) στην Ευρώπη να ήταν για εμάς η τέλεια χρονιά, αλλά νομίζω ότι οφείλω πάρα πολλά στους συνεργάτες μου, τους γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, τον δεύτερο προπονητή, μάνατζερ, γιατρούς, σε όλα τα παιδιά που έτρεξαν μαζί μας τη φετινή χρονιά, γιατί η συμβολή τους ήταν καθοριστική και πολύτιμη».