Η ιστορική πρώτη νίκη (10-9) του Απόλλωνα Σμύρνης επί του Ολυμπιακού στον χθεσινό 2ο Ημιτελικό της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών φέρει… φαρδιά πλατιά την προπονητική υπογραφή του Νίκου Δεληγιάννη.

Με 26 τίτλους στην καριέρα του ως αθλητής ο κόουτς της «ελαφράς ταξιαρχίας» γνωρίζει άριστα το τι εστί πρωταθλητισμός και τη νοοτροπία αυτή περνά με επιτυχία – όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα – και στους παίκτες του.

Ο στόχος που εξ αρχής είχε θέσει, «μέρα με τη μέρα να μεγαλώνουμε ως ομάδα», εξυπηρετείται – όπως τονίζει στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος www.apollonwaterpolo.gr – στο απόλυτο από νίκες σαν κι αυτή. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως η χθεσινή ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα από άλλη ομάδα πλην της Βουλιαγμένης.

Ο ίδιος απονέμει όλα τα εύσημα στους παίκτες του, γιατί «το μυστικό βρίσκεται εκεί. Στο ότι τα παιδιά το πίστεψαν, δούλεψαν γι’ αυτό, το κυνήγησαν και τα κατάφεραν να κερδίσουν καθαρά μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, πως «αυτή η νίκη είναι μεν ιστορική, αλλά δεν μας δίνει κάτι. Είναι, όμως, πολύ σημαντική για το οικοδόμημα που χτίζουμε όλοι μαζί. Νομίζω ότι στον αθλητισμό αυτό είναι που μετράει και σιγά σιγά να δούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε».

Και τέλος; Στέλνει σαφές μήνυμα εν όψει του αυριανού 3ου Ημιτελικού (18/5, 17:00, Παπαστράτειο, ΕΡΤ Sports 1). Διότι μπορεί να χρίζει ως ξεκάθαρο φαβορί για πάρα πολλούς λόγους τον Ολυμπιακό, ωστόσο συμπληρώνει με νόημα πως «θα προσπαθήσουμε να δώσουμε αξία στη χθεσινή νίκη προσπαθώντας να κερδίσουμε και το δεύτερο παιχνίδι και να είμαστε εμείς εκείνοι που θα πάμε στον τελικό»!

Ο Νίκος Δεληγιάννης, που χθες όντας τιμωρημένος δεν έκατσε στον πάγκο αλλά έβρισε τον τρόπο να περνά τις οδηγίες του στους παίκτες του, δήλωσε αρχικά για την ιστορική νίκη του Απόλλωνα επί του Ολυμπιακού:

«Για εμάς, εντάξει, σίγουρα είναι μια ιστορική νίκη, όμως, στην ουσία δεν μας δίνει κάτι, δεν κερδίζουμε κάτι. Αυτό που συμβαίνει, είναι αυτό που γίνεται από την αρχή της χρονιάς. Ότι δηλαδή προσπαθούμε βήμα – βήμα να μεγαλώσουμε ως ομάδα. Αυτό συνέβη με την Ευρώπη στην αρχή. Μπαίνοντας στην 4αδα του Πρωταθλήματος στη συνέχεια κρατηθήκαμε στο υψηλό επίπεδο, ενώ κρατήσαμε την ομάδα στην Ευρώπη και για τη νέα χρονιά. Πέρυσι φτάσαμε μια ανάσα από το να πάμε σε 3ο παιχνίδι τη σειρά των ημιτελικών με τον Ολυμπιακό, ε φέτος το καταφέραμε, το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Στόχος μας είναι να μεγαλώνουμε μέρα με τη μέρα, το είχα πει από την αρχή της σεζόν και ολοκληρώνουμε τη σεζόν με τον ίδιο τρόπο. Αυτό και τίποτα άλλο.

Το γεγονός ότι τα παιδιά έπαιξαν εναντίον μιας εκ των καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη και την κέρδισαν, την κέρδισαν καθαρά, σημαίνει πολλά κυρίως για τα παιδιά, για τον κόπο που έχουν καταβάλει και για όλο αυτό το οικοδόμημα που χτίζουμε όλοι μαζί. Αυτό είναι το σημαντικό, σε αυτούς ανήκουν τα εύσημα. Τα παιδιά αξίζουν όλη την αναγνώριση και την ανταμοιβή και νομίζω ότι το μυστικό βρίσκεται εκεί. Ότι τα παιδιά το πίστεψαν, δούλεψαν γι’ αυτό, το κυνήγησαν και τα κατάφεραν.  Νομίζω ότι στον αθλητισμό αυτό είναι που μετράει και σιγά σιγά να δούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε.

Για τον αυριανό 3ο Ημιτελικό με τον Ολυμπιακό τόνισε:

«Αύριο περιμένουμε από τον Ολυμπιακό όχι να βγάλει αντίδραση αλλα να προσπαθήσει να καθαρίσει το παιχνίδι από την αρχή γιατί είναι ένα παιχνίδια μια κι έξω. Ο Ολυμπιακός είναι το ξεκάθαρο φαβορί για πάρα πάρα πολλούς λόγους, με πρώτο και κύριο ότι αγωνίζεται με αστέρες για τους οποίους τρέφουμε μεγάλο σεβασμό. Θα έχει κάποιο άγχος σίγουρα ως φαβορί, αλλά νομίζω ότι έχει και την ποιότητα και τη γνώση να το διαχειριστεί όλο αυτό.

Εμείς από την πλευρά μας θα επιδιώξουμε να δώσουμε αξία στη νίκη τη χθεσινή προσπαθώντας να κερδίσουμε και το δεύτερο παιχνίδι για να μπορέσουμε να είμαστε εμείς εκείνοι που θα πάμε στον τελικό. Θα προσπαθήσουμε με όποια όπλα έχουμε και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».