Ένα από τα μυστικά της επιτυχημένης εφετινής πορείας του Απόλλωνα Σμύρνης τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, η οποία συνδυάστηκε με την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής εξόδου για 4η σερί χρονιά είναι το εξής απλό, αλλά τόσο μοναδικό: Η ομάδα είναι μια οικογένεια!

Αποτυπώνεται περίτρανα και στο παρακάτω βίντεο όταν, την ώρα που έκανε δηλώσεις ο φουνταριστός της «ελαφράς ταξιαρχίας» Μανώλης Σολανάκης στην κάμερα της επίσημης ιστοσελίδας του τμήματος www.apollonwaterpolo.gr, μπήκαν στο πλάνο ο αρχηγός Αλέξανδρος Γούνας και ο αμυντικός Αλέξανδρος Αλαμάνος.

«Είμαστε περήφανοι ο ένας για τον άλλον! Όταν μπαίνουμε στο νερό είμαστε ο ένας για τον άλλον» ήταν τα όλο σημασία λόγια τους, λίγα λεπτά μετά την ήττα στα πέναλτι από τον Πανιώνιο στον 3ο μικρό Τελικό της Α1 των Ανδρών, και αφού είχε προηγηθεί μια συγκινητική ομιλία του Νίκου Δεληγιάννη, αλλά και των παικτών στα αποδυτήρια.

Τα πάντα ξεκίνησαν όταν ο… κέρβερος στην επίθεση Μανώλης Σολανάκης έκανε δηλώσεις και λίγα δευτερόλεπτα μετά… εισέβαλαν (προσκεκλημένοι, ωστόσο) ο γεννημένος σκόρερ Αλέξανδρος Γούνας και ο «βράχος» στην άμυνα, Αλέξανδρος Αλαμάνος.

«Τελειώσαμε, αυτό ήταν, είχαμε μεγάλη χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ ευτυχισμένος, πολύ γεμάτος. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι είμαι πολύ περήφανος για τους συμπαίκτες μου, πολύ περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, χτίζουμε κάτι πολύ όμορφο, πολύ ωραίο, πολύ αγνό. Υπάρχει σεβασμός απ’ όλα τα παιδιά, θέληση μεράκι και όρεξη για δουλειά.

Εύχομαι αυτό το στραβοπάτημα το τελευταίο – μάλλον δεν θα το πω τόσο στραβοπάτημα, θεωρώ ότι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, εγώ αυτό κρατάω – να το μεταφράσουμε σαν κάτι γλυκό και να το κάνουμε να μας βγει σε καλό για την επόμενη χρονιά, ώστε να κατορθώσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο» είπε ο Μανώλης Σολανάκης για να συνεχίσει ο Αλεξανδρος Γούνας:

«Εγώ είμαι πραγματικά περήφανος για όλα τα παιδιά. Τους το είπα. Δώσανε και την ψυχή τους. Βέβαια δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες φορές χάνεις. Σημασία έχει πραγματικά ότι δείχνουμε ότι είμαστε μια γροθιά: Αυτό είναι παρακαταθήκη για το μέλλον»!

Ο Αλέξανδρος Αλαμάνος έδωσε κι εκείνος το στίγμα: «Κι εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που είχα τέτοιους συμπαίκτες. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε την 3η θέση. Παρ’ όλα αυτά είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα, για όλα τα παιδιά και τον καθένα ξεχωριστά κι εύχομαι να έρθουν καλύτερα πράγματα στο μέλλον».

Για το ότι ο Απόλλων ήταν η μοναδική ομάδα φέτος που νίκησε στην Ελλάδα τον Ολυμπιακό και αν πρέπει η ομάδα να χτίσει σε αυτήν την νίκη είπαν:

Γούνας: «Σίγουρα πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτήν, σίγουρα ήταν μια μεγάλη νίκη γιατί ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς παίκτες. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι μπούσουλας ώστε να το κοιτάζουμε στο μέλλον κα να κάνουμε συνέχει τέτοια παιχνίδια. Μόνο έτσι μπορούμε να πάμε ψηλά»!

Σολανάκης: «Είναι μία νίκη που δεν σου δίνει κάτι χειροπιαστό, να κερδίσεις κάτι δηλαδή, αλλά να πατήσεις πάνω σε αυτήν, όπως είπε ο Αλέξανδρος, για να χτίσεις κάτι καλύτερο στα χρόνια που έρχονται. Και αυτό έχουμε τη θέληση και το μεράκι να το κάνουμε»

Ερώτηση: Στα αποδυτήρια τι είπατε; «Είδαμε πολλούς από εσάς συγκινημένους»;

Αλαμάνος: «Αυτά είναι μυστικά»

Σολανάκης: Τίποτα, μπουνιές παίξαμε (σ.σ. γελώντας)

Γούνας: «Μπορώ να σου πω ότι είμαστε όλοι περήφανοι ο ένας για τον άλλον και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αγκάλιαζε ο ένας τον άλλον και ήξερε ότι είχαμε δώσει και την ψυχή μας»

Ερώτηση: Αυτό το κλίμα φιλίας και οικογένειας ήταν ένα από τα φετινά… όπλα του Απόλλωνα;

Γούνας: «Σίγουρα βοηθάει (χαμόγελο)»

Σολανάκης: «Το θέμα είναι ότι μπαίνουμε μέσα στο νερό και είμαστε ο ένας για τον άλλον

Αλαμάνος: «Υπάρχει οικογενειακό κλίμα και αυτό είναι πολύ καλό»

Ερώτηση: Για του χρόνου;

Σολανάκης: Βλέπουμε (γέλια απ’ όλους)

Γούνας: «To be continued… (γέλια απ’ όλους)