«…Υπερασπίσου το παιδί… γιατί αν γλιτώσει το παιδί… υπάρχει ελπίδα…» τραγουδούσε ο Παύλος Σιδηρόπουλος σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη.

Τα παιδιά είναι το παρόν και το μέλλον. Ισχύει σε όλα τα πράγματα στη ζωή και πόσο μάλλον στον αθλητισμό. Και το φετινό μεγάλο κέρδος του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν ακριβώς αυτό:

Τα δεκάδες παιδιά των ακαδημιών του τμήματος Υδατοσφαίρισης, που μαζί με τους υπόλοιπους Απολλωνιστές, γέμιζαν ασφυκτικά το Σεράφειο κολυμβητήριο στους αγώνες της ανδρικής ομάδας.

Από τη στιγμή που η ομάδα μπήκε στο νέο της, υπερσύγχρονο, αγωνιστικό σπίτι τον περασμένο Απρίλιο οι… εκκολαπτόμενοι νέοι Απολλωνιστές ήταν εκεί, μην χάνοντας παιχνίδι! Μαζί με τους γονείς τους έδιναν το «παρών» στις εξέδρες και από το πρώτο κιόλας λεπτό ένωσαν τις φωνές τους με τους οργανωμένους της ομάδας, την «Αναγέννηση» και τους Basso Rango, μαθαίνοντας και τραγουδώντας τα συνθήματα του Απόλλωνα!

Αυτό είναι… ζωή!

Είδαν συγκλονιστικούς αγώνες, την πρώτη ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού, φιλάθλους των δύο ομάδων να συνυπάρχουν αρμονικά στην κερκίδα με ασταμάτητες ιαχές και συνθήματα στα ματς με τον Πανιώνιο τόσο στο Σεράφειο όσο και στη Νέα Σμύρνη, όπου επίσης οι πιτσιρικάδες των ακαδημιών πήγαν για να ενισχύσουν την ομάδα!

Εικόνες πανέμορφες, εικόνες που τιμούν συνολικά το άθλημα της υδατοσφαίρισης και βεβαίως τον Σύλλογο. Εικόνες που δείχνουν ότι η οικογένεια του Απόλλωνα μεγαλώνει.

Η πολυπόθητη μετακίνηση στο Σεράφειο, που μετά από προσπάθειες ετών πήρε… σάρκα και οστά, αποδεικνύεται σημείο «κλειδί». Εξάλλου η περιοχή του Ρουφ έχει και ιστορική σημασία για τον Απόλλωνα, καθώς εκεί η ποδοσφαιρική ομάδα είχε έδρα λίγο μετά τον ερχομό της από τη Σμύρνη και μέχρι την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με εξαιρετικές σε αυτό το διάστημα πορείες που της έδωσαν και το προσωνύμιο (1938) «ελαφρά ταξιαρχία».

Οι εικόνες με τη γεμάτη παιδιά κερκίδα στο Σεράφειο συγκίνησαν άπαντες και το αντιληφθήκαμε και από τα κείμενα τόσο της «Αναγέννησης» όσο και των Basso Rango.  Αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τη φετινή σεζόν και το σημαντικότερο για… το μέλλον!

Φωτογραφίες: ΓΣ Απόλλων Σμύρνης – Βαγγέλης Ζαρδής/apollonwaterpolo.gr (Ελεύθερες προς χρήση από τα ΜΜΕ)