Τρεις αθλητές, ενεργά μέλη της ανδρικής ομάδας, του Απόλλωνα Σμύρνης κλήθηκαν από τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό Ηλία Μαχαίρα και μετέχουν στην προετοιμασία των Εθνικών ομάδων Εφήβων και Νέων Ανδρών εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων που αυτές έχουν.

Ξεκινώντας από τη Νέων Ανδρών Κάτω των 19 ετών ο γεννηθείς στις 12/1/2003 τερματοφύλακας του Απόλλωνα, Γαρύφαλλος Δραγώνας, μετέχει από την Τρίτη στις προπονήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται στον Άγιο Κοσμά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το αντίστοιχο ηλικιακά Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ποντγκόριτσα (18 – 25 Σεπτεμβρίου 2022). Ο 19χρονος Δραγώνας έχει πάρει ευκαιρίες από τον Νίκο Δεληγιάννη, έχοντας αποδείξει στα ματς στα οποία αγωνίστηκε τόσο την ετοιμότητά του όσο και την αξία του.

Παράλληλα στην προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων (Κάτω των 18 ετών), που έχει μπροστά της αρχικά τους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν της Αλγερίας (25/6-6/7) και ακολούθως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου (11-19 Αυγούστου) μετέχουν από το προηγούμενο Σάββατο οι Αλέξανδρος Κότσκαρ και Ιάσων Τουρκομένης.

Και οι δύο αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι από τον Απόλλωνα, παίρνοντας πολύ χρόνο συμμετοχής στη διάρκεια της σεζόν από τον Νίκο Δεληγιάννη τόσο στη κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος όσο και στα πλέι οφ, αποδεικνύοντας κι εκείνοι στο νερό τις ικανότητές τους.

Να θυμίσουμε πως ο γεννηθείς στις 14/09/2004 περιφερειακός,  Ιάσων Τουρκομένης (με το Νο 14 στη φωτό), αναδείχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη (2021) αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης με το σκουφάκι της Εθνικής ομάδας των Εφήβων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μάλτας, έχοντας εξαιρετική παρουσία.

Από την άλλη ο γεννηθείς στις 27/02/2004, Αλέξανδρος Κότσκαρ (με το Νο 15), που αγωνίζεται επίσης στη θέση του περιφερειακού, απέδειξε με τις επίσης εξαιρετικές εμφανίσεις του με το σκουφάκι του Απόλλωνα σε Ελλάδα και Ευρώπη ότι δικαιούταν την κλήση στα εθνικά κλιμάκια και τελικώς αυτή ήρθε προ ολίγων ημερών.

Συγχαρητήρια και στους τρεις και εις ανώτερα!