Για το Βελιγράδι αναχώρησε σήμερα (9/8) η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων (Κ18 ετών) εν όψει της συμμετοχής της στο αντίστοιχο ηλικιακό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να έχει διπλή εκπροσώπηση στην αποστολή.


Στην 13αδα που επέλεξε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Μαχαίρας βρίσκεται ο νεοαποκτηθείς φουνταριστός της «ελαφράς ταξιαρχίας» Αναστάσης Μυρίλος (φωτο πάνω), που μαζί με τον Ιάσονα Τουρκομένη είχαν αναδειχθεί αργυροί Πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων τον περασμένο Σεπτέμβριο (2021) στη Μάλτα.

Ο 18χρονος περιφερειακός του Απόλλωνα Ιάσων Τουρκομένης (φώτο πάνω) ακολούθησε μέχρι τέλους την προετοιμασία της Εθνικής μας και παρότι δεν συμπεριλήφθηκε στην τελική 13αδα έχει ήδη θέσει, με την εξαιρετική έως τώρα παρουσία του, τις βάσεις για κλήση στην Εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών (όπως και ο Μυρίλος που είχε μετάσχει και στο Παγκόσμιο Νέων Ανδρών πέρυσι) το επόμενο διάστημα. 

Αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Απόλλωνα, παίρνοντας αρκετές ευκαιρίες από τον Νίκο Δεληγιάννη στην περυσινή Α1 των Αδρών, αποδεικνύοντας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, τις ικανότητές του και τις δυνατότητες για ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη. Ο γεννηθείς στις 18/09/2004 Τουρκομένης θα συνεχίσει στο ρόστερ της ομάδας μας και τη νέα σεζόν, όντας ακόμη πιο έτοιμος, ως ένα πολύτιμο γρανάζι της «μηχανής» του Νίκου Δεληγιάννη!

Επίσης, αρχηγός της αποστολής της Εθνικής Εφήβων, που αναχώρησε σήμερα για το Βελιγράδι, είναι ο Team Manager του Απόλλωνα Σμύρνης, Σπύρος Μίντζης (φωτο κάτω), που αποτελεί και τον 2ο – μαζί με τον Αναστάση Μυρίλο – εκπρόσωπο της «ελαφράς ταξιαρχίας» στο προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Καλή επιτυχία από όλους στον Απόλλωνα στα παιδιά του Ηλία Μαχαίρα! Έχουν τις δυνατότητες να σημειώσουν μία ακόμη σπουδαία επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση και τον ελληνικό αθλητισμό εν γένει…