Η σκληρή δουλειά σε συνδυασμό με την ποιότητά του απέδωσαν… καρπούς. Ο Μανώλης Σολανάκης συμπεριλήφθηκε από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Θοδωρή Βλάχο στην τελική 15αδα της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών για το ευρωπαϊκό του Σπλιτ της Κροατίας.

Ο 28χρονος φουνταριστός του Απόλλωνα Σμύρνης θα ενισχύσει τις προσπάθειες της αργυρής Ολυμπιονίκη και χάλκινης παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ελλάδας για διάκριση και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο για τους Άνδρες θα ξεκινήσει στις 29 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτέμβρη.

Μετά από δύο εξαιρετικές χρονιές με το σκουφάκι της «ελαφράς ταξιαρχίας» ο Μανώλης Σολανάκης, είχε πάρει ξανά το χρίσμα του διεθνούς από τον περασμένο Σεπτέμβρη σε επίσημους αγώνες και αυτό το καλοκαίρι πήρε μέρος μέχρι και το τέλος – όντας εξαιρετικός – στην προετοιμασία τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης όσο και για το επικείμενο ευρωπαϊκό.

Στη Βουδαπέστη ήταν μεταξύ των δύο αναπληρωματικών της 13μελούς αποστολής, ενώ τώρα είναι στην 15αδα για το Σπλιτ, έτοιμος κι εκείνος να συνδράμει στη νέα προσπάθεια διάκρισης της Ελλάδας.

Καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα των Ανδρών! Οι ευχές όλων στον Απόλλωνα Σμύρνης είναι μαζί σας, όπως και η πίστη για τις δυνατότητες μίας ακόμη σπουδαίας επιτυχίας!