Δεκαπέντε ομάδες θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο νεοσύστατο Challenger Cup, η πρώτη φάση του οποίου θα διεξαχθεί το τριήμερο 11-13 Νεοεμβρίου.

Μεταξύ αυτών είναι ο Απόλλων Σμύρνης, εκπροσωπώντας μαζί με τον Υδραϊκό την Ελλάδα σε αυτή τη διοργάνωση, στην οποία θα πάρουν μέρος οι 8 Σύλλογοι που αποκλείστηκαν από την 1η προκριματική φάση του Champions League και οι 7 από τον 1ο προκριματικό γύρο του Euro Cup.

Έτσι είναι γνωστοί και οι πιθανοί αντίπαλοι της «ελαφράς ταξιαρχίας», με το πιθανότερο σενάριο (καθώς η LEN δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις) να «κάνει λόγο» για διαχωρισμό των διαγωνιζόμενων ομάδων σε τρεις ομίλους των τεσσάρων και ένα των τριών με τις δύο πρώτες της βαθμολογίας να συνεχίζουν στα Προημιτελικά.

Ας αφήσουμε, ωστόσο, τον τρόπο διεξαγωγής στην άκρη και ας εστιάσουμε στους αντιπάλους.

Από τις υπόλοιπες 14 ομάδες η πιο δυνατή φαντάζει η ισπανική Τεράσα, η οποία έμεινε στην 5η θέση του 3ου ομίλου στον 1ο προκριματικό γύρο του Euro Cup.  Από την ίδια διοργάνωση «έρχονται» στο Challenger Cup και οι Υδραϊκός (Ελλάδα), Κράνι (Σλοβενία), Λούντβισμπουργκ (Γερμανία), Εντσέιντε (Ισπανία), Κόζιτσε (Σλοβακία).

Ως αποκλεισμένες από τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League θα μπουν στην κλήρωση του Challenger Cup και οι Χετ Ραβέιν (Ολλανδία), Ινβίκτουμ Σεράγεβο (Βοσνία), ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης (Τουρκία), Γαλατασαράι (Τουρκία), ΑΣΑ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Νοβάκι (Σλοβακία), Καστρούπ (Δανία) και Μπάνια Λούκα (Βοσνία).

Δείτε τα αποτελέσματα των ομάδων που θα μετάσχουν στο Challenger Cup ως αποκλεισμένες από τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League ΕΔΩ, επιλέγοντας στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης Qualification Round 1.

Δείτε τα αποτελέσματα των ομάδων που θα μετάσχουν στο Challenger Cup ως αποκλεισμένες από τον 1ο προκριματικό γύρο του Euro Cup ΕΔΩ