Τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στον 4ο Όμιλο του Challenger Cup, που ολοκληρώθηκε χθες στο Κραν της Σλοβενίας, επιβεβαίωσε το προηγούμενο τριήμερο με δυναμικό τρόπο ο Απόλλων Σμύρνης πετυχαίνοντας τρεις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια του ενάντια στη γερμανική Λούντβισμπουργκ (11-10), τη Καστρούπ (37-4) από τη Δανία και την οικοδέσποινα Τρίγκλαβ Κραν (20-6).

Πλέον η «ελαφρά ταξιαρχία» του Νίκου Δεληγιάννη περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα Προημιτελικά της νεοσύστατης διοργάνωσης, που θα είναι μία από τις δεύτερες ομάδες των ομίλων.

Όπως ανακοίνωσε η LEN, η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο Σαμπαντέλ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Super Cup μεταξύ της Προ Ρέκο και της Σαμπαντέλ.

Ο αντίπαλος των «κυανόλευκων» θα προκύψει από τους δεύτερους των ομίλων, που στους άλλους τρεις ήταν η Γαλατασαράι (Τουρκία), η Χετ Ραβέιν (Ολλανδία) και η Κόζιτσε (Σλοβακία). Θυμίζουμε πως δεύτερη στον 4ο όμιλο, τρεις βαθμούς πίσω από την «ελαφρά ταξιαρχία», ήταν η Λούντβισμπουργκ.

Όπως είναι γνωστό από τα Προημιτελικά μέχρι και τους Τελικούς του Challenger Cup τα παιχνίδια είναι διπλά (μέσα, έξω). Τα πρώτα παιχνίδια στους «8» θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου και τα δεύτερα στις 8 Φεβρουαρίου. Τα ημιτελικά 1 και 22 Μαρτίου και οι Τελικοί 15 και 29 Απριλίου.

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (LEN) στο απολογιστικό της κείμενο για τη φάση των ομίλων του Challenger Cup στάθηκε στα 37 γκολ που σημείωσε ο Απόλλων ενάντια στην Καστρούπ, τα οποία ήταν και τα περισσότερα που σημειώθηκαν σε έναν αγώνα και στους 4 ομίλους.

Photo Credits: AVK Triglav Kranj