Ήταν Σάββατο 12 Ιουλίου του 2014 όταν η ανδρική ομάδα πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης έδινε τον πρώτο της, ιστορικό εξ αυτής της άποψης, αγώνα από τη μέρα της επανίδρυσής της στην Αθήνα, που επισήμως τοποθετείται στα τέλη του Μάρτη του ίδιου έτους με την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ της αίτησης εγγραφής του Συλλόγου στα μητρώα της Ομοσπονδίας (είχε κατατεθεί τον Ιανουάριο του 2014).

Εκείνη τη μέρα, λοιπόν, ο προπονητής Κωνσταντίνος Δάνδολος καθοδηγούσε για πρώτη φορά τους παίκτες του Απόλλωνα σε αναμέτρηση και τελικώς στη νίκη με 13-4 επί του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο για την Α’ Φάση της Γ’ Εθνικής.

Εκείνη την ημέρα ξεκίνησαν όλα! Το όνειρο των Απολλωνιστών από κούνια, Γιώργου και του Ζάχου Αφρουδάκη (που οραματίστηκαν και υλοποίησαν σε συνεργασία με τον ΓΣ τη δημιουργία του τμήματος), πήρε με κάθε επισημότητα… σάρκα και οστά για να φτάσουμε στο σήμερα και τη συμμετοχή της αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» σε Τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Ούτε εννέα χρόνια μετά!

Οι φίλοι του Γιώργου και του Ζάχου Αφρουδάκη, δηλαδή προπονητής, φυσικοθεραπευτής και παίκτες, με κύρια χαρακτηριστικά την εμπειρία και το ήθος και χωρίς καμία ανταμοιβή, οικονομική ή υλική, ήταν οι πρώτοι που φόρεσαν τα διακριτικά του θεού Απόλλωνα στο πόλο, οδηγώντας τον την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 στην ιστορική άνοδο στη Β’ Εθνική, μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Γ’ στην Τελική φάση που έγινε στο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας (12-7 στον Ημιτελικό τη ΧΑΝΘ και 8-6 την Καστέλα στον Τελικό).

Αυτούς τους ανθρώπους αποφάσισε να βραβεύσει αύριο (19/4) στο Σεράφειο λίγο πριν την έναρξη του 1ου Τελικού του Challenger Cup με την Τεράσα η διοίκηση του τμήματος!

Κωνσταντίνος Δάνδολος (προπονητής), Δημήτρης Τσίκλος (αρχηγός), Παναγιώτης Ψαρρέας, Ευφρόσυνος Γεωργιάδης, Βασίλης Μαυρογιάννης, Σπύρος Ματσούκης, Ανδρέας Παπαδημητρακόπουλος, Ντομινίκ Χάρε, Γιάννης Κοντογιώργος, Κωνσταντίνος Στέλιος, Γιώργος Χόρτης, Γιώργος Περατινός, Σταύρος Τσαγκόζης, Γιάννης Σαλπέας, Μιχάλης Τσουκάτος και Σταμάτης Φώτογλου (φυσικοθεραπευτής) ήταν εκείνοι που άνοιξαν το δρόμο, ώστε ο Απόλλων να έχει καθιερωθεί, πλέον, στα υψηλά στρώματα της ελληνικής υδατοσφαίρισης και αύριο να διεκδικεί ευρωπαϊκή κούπα!

Μεγάλη μας τιμή που μαζί σας, το 2014, ξεκίνησε ένα πανέμορφο αθλητικό ταξίδι!