Λένε πως η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Και στην περίπτωσή μας είναι αλήθεια… Η Τεράσα ως οργανισμός, φάνηκε και εκ του σύνεγγυς ότι, είναι μεγάλος.

Η επιτυχία του Απόλλωνα Σμύρνης να κατακτήσει το Challenger Cup γίνεται ακόμη πιο σπουδαία με αυτό ακριβώς ως δεδομένο: Απέναντί του είχε μια πραγματικά ποιοτική ομάδα.

Στους δύο νικηφόρους για την «ελαφρά ταξιαρχία» Τελικούς, όπου φάνηκε ότι ήταν πνευματικά, σωματικά και τακτικά πιο έτοιμη (και συνεπώς καλύτερη), νικητής αναδείχθηκε και το ίδιο το σπορ.

Τα δύο κολυμβητήρια γέμισαν, η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή – διαφήμιση για το Waterpolo, οι μάχες μέσα στο νερό εντυπωσιακές και το θέαμα υψηλού επιπέδου. Και ταυτόχρονα η ευγενής άμιλλα μεταξύ των παικτών και όλων των εμπλεκομένων εμφανής.

Θυμίζουμε πως μετά το τέλος του 1ου Τελικού στο «φλεγόμενο» Σεράφειο ο αρχηγός της Τεράσα Ricard Alarcon πήγε στην εξέδρα των οργανωμένων δίνοντάς τους το χέρι. Προφέροντάς τους μια μορφή αναγνώρισης.

Μετά το τέλος του 2ου Τελικού στην Τεράσα, όπου επίσης η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη, ο αρχηγός της ισπανικής ομάδας ξέσπασε σε κλάματα. Εκείνοι που έσπευσαν να τον παρηγορήσουν ήταν οι παίκτες του Απόλλωνα.

Ο φακός έπιασε τον δικό μας αρχηγό, Μανώλη Σολανάκη να τον αγκαλιάζει και ακολούθως το ίδιο να κάνουν ο Μιχάλης Δίπλαρος και  Κωνσταντίνος Μόκκας. Μια κίνηση αθλητικής αλληλεγγύης και αναγνώρισης της αξίας του αντιπάλου.

Ο Ρίκαρντ Αλαρκόν την επομένη του χαμένου Τελικού με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram απευθύνθηκε στον κόσμο της Τεράσα και παράλληλα έβγαλε το… καπέλο στον οργανισμό του Απόλλωνα και ειδικά στον κόσμο του που έδωσε δυναμικό παρών και στην Ισπανία:

«Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα. Σαν ομάδα υπήρξαν δίκαιοι πρωταθλητές σε αυτό το φινάλε. Ήξεραν πως να μας σταματήσουν τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Σε επίπεδο οπαδών, φανταστικοί, είναι λόγος για ευγνωμοσύνη το να παίζεις παιχνίδια με τέτοιους φιλάθλους, όπως αυτής της ομάδας. Τους βγάζω το καπέλο».

Εμείς θα απαντήσουμε λέγοντας πως αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη που σε συναντήσαμε Ρίκαρντ. Κι εσένα και όλους στην Τεράσα. Ζήσαμε δυο τελικούς γιορτή με γεμάτες εξέδρες, εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και εικόνες που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Είσαι πραγματικός αρχηγός, όπως ο δικός μας Μανώλης Σολανάκης, κι ευχόμαστε να ξανασυναντηθούμε στο μέλλον.

Αναλυτικά (μεταφρασμένη) η πολύ συγκινητική ανάρτηση του Ρίκαρντ Αλαρκόν στο Instagram:

«Δεν μπορεί (να είναι αλήθεια)…

Μετά από όλα όσα έχουμε ζήσει αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, δεν μπορέσαμε να γίνουμε πρωταθλητές στο Challenger Cup. Πάντα λένε ότι με τον χρόνο θα εκτιμήσεις όλα όσα έχεις κάνει και το μέχρι που έχεις φτάσει, σωστά; Ίσως ναι, ίσως κάποια στιγμή θα το εκτιμήσω θετικά όλο αυτό, όμως σήμερα δεν μπορώ να το κάνω. Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι είμαι ένα άτομο ειλικρινές και δεν πρόκειται να πω κάτι, αν δεν μου βγαίνει.

Δεν πρόκειται να το αρνηθώ και επίσης γιατί να μην το πω; Πραγματικά πίστεψα πως επρόκειτο να σηκώσουμε το Κύπελλο. Ναι, ονειρεύτηκα να σηκώνουμε αυτό τον τίτλο, αφιερώνοντάς τον σε εσάς, σε κόσμο της ομάδας πολύ αγαπημένο και κυρίως σε σένα παππού που ελπίζω, εκεί που βρίσκεσαι, να είσαι περήφανος για αυτό που έχουμε κάνει.

Ως αρχηγός αυτής της ομάδας θα ήθελα να απευθυνθώ στο Club και κυρίως στους οπαδούς, σε εσάς #marearoja. Στο όνομα της ομάδας, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τη βοήθεια που πάντα μας προσφέρετε. Ευχαριστούμε που γεμίσατε την πισίνα μιάμιση ώρα νωρίτερα, ευχαριστούμε που κάνατε την πισίνα να είναι η δική μας κόκκινη κόλαση, ευχαριστούμε που αφήσατε το δέρμα σας στην κερκίδα, ευχαριστούμε που συνεχίζατε να μας στηρίζετε μέχρι το τελευταίο λεπτό, ευχαριστούμε που μας κάνατε να έχουμε αυτή την ανατριχίλα, κοιτάζοντας τα πρόσωπά σας, ευχαριστούμε που μας κάνατε χαρούμενους σαν μικρά παιδιά, ευχαριστούμε που κάνατε τεράστιο αυτό το άθλημα και, κυρίως, ευχαριστούμε που ήσασταν πάντοτε εκεί.

Επίσης, θα ήθελα να σας ζητήσω συγγνώμη, σας απογοητεύσαμε και δεν σας ανταποδώσαμε αυτό που αξίζατε, νιώθουμε χρέος σε κάθε έναν από εσάς. Δεν βρεθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων έως το τέλος, μας προσπέρασαν σε αυτό το δεύτερο παιχνίδι.

Συγχαρητήρια στον @Apollon_water_polo, σαν ομάδα υπήρξαν δίκαιοι πρωταθλητές σε αυτό το φινάλε. Ήξεραν πως να μας σταματήσουν τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Σε επίπεδο οπαδών, φανταστικοί, είναι λόγος για ευγνωμοσύνη το να παίζεις παιχνίδια με τέτοιους φιλάθλους, όπως αυτής της ομάδας. Τους βγάζω το καπέλο.

Για το τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θέλω να πω ότι δεν είμαστε πρωταθλητές του Challenger Cup, αλλά, ναι, είμαστε πρωταθλητές στους φιλάθλους μας, είστε ανίκητοι και ποτέ κανείς δεν θα σας κερδίσει, ποτέ κανείς δεν θα σας πάρει αυτή την ηγεμονία. Σας κουβαλάω πάντα μέσα στην καρδιά μου».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ricard Alarcón (@ricardalarcon)