Το φετινό ιστορικό επίτευγμα του Απόλλωνα Σμύρνης της κατάκτησης του Challenger Cup, που συνδυάστηκε με την 3η θέση στην Α1 των Ανδρών και την 5η σερί εξασφάλιση της ευρωπαϊκής παρουσίας (στα προκριματικά του Champions League της περιόδου 2023-2024), γιορτάστηκε όπως αρμόζει σε αυτήν την ομάδα.

Σε οικογενειακό κλίμα, παρουσία περίπου 150 ανθρώπων και με οικοδεσπότη τον χορηγό του τμήματος υδατοσφαίρισης Σταμάτη Βελλή, στο Marley στο Μαρούσι το βράδυ της Δευτέρας 15 Μαΐου.

Τα τραπέζια μπορεί να ήταν πολλά και ο κόσμος να τα γέμισε μέσα – έξω, αλλά ήταν σαν να επρόκειτο για ένα. Όλοι μαζί γιόρτασαν με συνθήματα, χαμόγελα, γέλια, αναμνηστικές φωτογραφίες με τους πρωταγωνιστές και την ευρωπαϊκή κούπα την ιστορική εφετινή σεζόν και άκουσαν τους Γιώργο Αφρουδάκη, Παναγιώτη Καταβέλο, Νίκο Δεληγιάννη και Μανώλη Σολανάκη να μιλούν τόσο για το φετινό όνειρο που έγινε πραγματικότητα όσο και για την επόμενη ημέρα.

Άπαντες ευχαρίστησαν τον Σταμάτη Βελλή τόσο για τη χθεσινή φιλοξενία, όσο και για όσα έχει προσφέρει αυτά τα εννέα χρόνια ζωής του τμήματος κάνοντας το… αδύνατο δυνατό.

Ο άνθρωπος που οραματίστηκε τη δημιουργία του και την υλοποίησε πριν από εννέα χρόνια, ο Γιώργος Αφρουδάκης, εξήγησε το λόγο που το έκανε (σ.σ. να δώσει χαρά στους Απολλωνιστές) και μίλησε για την ενότητα όλων (Ερασιτέχνης, τμήμα υδατοσφαίρισης, φίλαθλοι), που όταν υπάρχει οδηγεί σε σπουδαία αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου, Παναγιώτης Καταβέλος,  στάθηκε στο ότι η πορεία αυτή του τμήματος, με την υγεία που αποπνέει,  έφερε ξανά τον κόσμο του Απόλλωνα Σμύρνης ξανά κοντά στην ομάδα, γεγονός το οποίο πίστωσε στον Σταμάτη Βελλή.

Ο προπονητής Νίκος Δεληγιάννης, αναφέρθηκε στο παιδικό του αθλητικό ίνδαλμα τον οδηγό αγώνων και Απολλωνιστή, Στρατή Χατζηπαναγιώτου (με συνοδηγό μεταξύ άλλων τον Σταμάτη Βελλή), που ήταν, βεβαίως, παρών στη γιορτή και στη συνέχεια εξήρε τη μεγάλη συμβολή του Πόλυ Αφρουδάκη στον ευρωπαϊκό θρίαμβο. «Εμείς βάλαμε τα υπόλοιπα, εκείνος έβαλε ψυχή» είπε μεταξύ άλλων, αναφέροντας και συγκεκριμένες πράξεις του, όπως το δείπνο που παρέθεσε σπίτι του σε όλη την ομάδα εν μέσω της ευρωπαϊκής πορείας. Αποθέωσε επίσης τους αθλητές του, το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στο τμήμα και το Σύλλογο, αλλά και τη στήριξη των φιλάθλων σε όλες τις καταστάσεις, καλές ή κακές. «Είστε παντού είπε χαρακτηριστικά», ενώ ευχαρίστησε και τον Γιώργο Αφρουδάκη, που τον έφερε στον Απόλλωνα.  

Τέλος ο αρχηγός της ομάδας, Μανώλης Σολανάκης, που άκουσε τον Γιώργο Αφρουδάκη να του λέει να μείνει για τόσα χρόνια στον Απόλλωνα (του χρόνου μπαίνει στον 4ο), ώστε να κλείσει την καριέρα του στην «ελαφρά ταξιαρχία», εκπροσώπησε, μιλώντας, τους συμπαίκτες του λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως τα «όνειρα που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε με την ομάδα συμβάδισαν με τα όνειρα όλων των Απολλωνιστών. Σας ευχαριστούμε για την ενέργεια που μας δίνετε».

Κι έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας με νόημα: «Όταν ήρθα στην ομάδα μου έλεγαν ότι είναι διαφορετικό να είσαι Απόλλωνας και σκεφτόμουν “τι μου λένε;”. Τώρα το κατάλαβα…».

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε φαγητό, το ποτό που είχε ξεκινήσει και από πριν… συνεχίστηκε σε μια υπέροχη γιορτή με κλίμα άκρως… Απολλωνιστικό!

Μία υπέροχη Απολλωνιστική γιορτή

Μία υπέροχη Απολλωνιστική γιορτή