Η κλήρωση των Πρωταθλημάτων Α1 Ανδρών και Γυναικών πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/6) σε ξενοδοχείο των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας με τον 3ο της περυσινής κατάταξης Απόλλωνα Σμύρνης να κληρώνεται στον απαιτητικό 1ο Όμιλο και να υποδέχεται στην πρεμιέρα τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο Σεράφειο στις 23 Σεπτεμβρίου.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» του Νίκου Δεληγιάννη θα αντιμετωπίσει στην Α’ Φάση του Πρωταθλήματος, που έχει το ίδιο φορμάτ με αυτό της περυσινής σεζόν, πέραν του Ολυμπιακού και τις ομάδες του ΓΣ Περιστερίου, Παναθηναϊκού, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΟ Χίου, ΝΟ Χανίων και ΝΟ Πατρών σε αγώνες εντός και εκτός έδρας.

Αυτές οι 8 ομάδες συγκροτούν τον 1ο Όμιλο, ενώ στον 2ο κληρώθηκαν οι ΝΟ Βουλιαγμένης, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Εθνικός, Υδραϊκός, ΑΕΚ, ΑΟ Παλαιού Φαλήρου και ΟΦ Θαλάσσης.

Θυμίζουμε πως μετά την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης θα ακολουθήσει η Β’, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες των δύο ομίλων να συγκροτούν το Γκρουπ 1 και εκείνες από τις θέσεις 5-8 το Γκρουπ 2. Αμέσως μετά θα γίνουν τα πλέι ιν και τα πλέι οφ – πλέι άουτ, με το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται στις 30 Μαΐου, καθώς ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

Η ειδοποιός διαφορά στη νέα σεζόν (2023-2024) σε σχέση με τις προηγούμενες είναι ότι για πρώτη φορά θα υπάρξει διακοπή του Πρωταθλήματος για τρεις μήνες, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ανδρών (και Γυναικών) στο ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2024 αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα η Α’ Φάση του πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου του 2023 και η Β’ θα αρχίσει στις 2 Μαρτίου του 2024, με την ΚΟΕ να εξετάζει το ενδεχόμενο της πραγματοποίησης μιας ξεχωριστής διοργάνωσης σ’ αυτούς τους τρεις μήνες, ώστε να αντιμετωπιστεί η αγωνιστική απραξία τόσο μεγάλου διαστήματος.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες το πρόγραμμα του 1ου Ομίλου, στον οποίο θα μετάσχει ο Απόλλων Σμύρνης, αλλά και του 2ου.