Για σχεδόν 3,5 οκτάλεπτα ο Απόλλων Σμύρνης διεκδικούσε. Ήταν «μέσα» στο ματς και «ζωντανός» στο… παιχνίδι της πρόκρισης στον Τελικό του Κυπέλλου, με φοβερή, ψυχωμένη εμφάνιση ενάντια στον Ολυμπιακό! Μπορεί στο τέλος να «λύγισε» γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 15-8, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα τόσο της ομάδας όσο και του Ημιτελικού του Stoiximan Final 4 στο κολυμβητήριο της ΣΣΕ στη Βάρη.
Οι παίκτες του Τεό Λοράντου έκαναν κατάθεση… ψυχής, ήταν απόλυτα προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι τακτικά, έτοιμοι πνευματικά και σωματικά και «κοίταξαν» στα… μάτια τους «ερυθρόλευκους». Παρότι βρέθηκαν πίσω με 2-0 στο ξεκίνημα, απάντησαν με ένα εντυπωσιακό 4-0 σερί (!) για να βρεθούν εκείνοι μπροστά στα 1:31 για το 1ο οκτάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε στο 4-3 με το γκολ του Γκίλλα στα 0:57.
Το επόμενο γκολ στον Ημιτελικό ήρθε από τον Νταόυμπε στα 2:40 για το ημίχρονο με τον Απόλλωνα να παίζει εκπληκτική, παθιασμένη άμυνα έχοντας και τον Νίκο Μητράκη σε εκπληκτική κατάσταση κάτω από τα γκολποστ και να προηγείται σε εκείνο το χρονικό σημείο με 5-3!
Ακολούθησε, ωστόσο, ένα 3-0 σερί από τον Ολυμπιακό στα υπολειπόμενα 2:17 για να τελειώσει το ημίχρονο στο 5-6. Στην 3η περίοδο η «μάχη» συνεχιζόταν και παρότι οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 9-6 ήρθε η μείωση με πέναλτι του Μπογκντάνοβιτς (μετά από κερδισμένο challenge του Λοράντου) σε 9-7 στα 3:05 για το 3ο οκτάλεπο.
Ακολούθησαν φοβερές άμυνες εκατέρωθεν με τον Απόλλωνα να δέχεται με κερδισμένο στην κόντρα πέναλτι το 10-7 στα 5:20 για τη λήξη του Τελικού μετά από δικό του λάθος στην επίθεση. Κι εκεί, λοιπόν, που είχε τη δυνατότητα να μειώσει στο γκολ, βρέθηκε πίσω με τρία, όση ήταν και η διαφορά όταν ο Καπότσης μείωσε σε 11-8 στα 3:07 για το φινάλε.
Τα τελευταία 4 γκολ που δέχτηκε ήρθαν ενδεχομένως και ως απόρροια της απογοήτευσης, ωστόσο η σπουδαία εμφάνιση για σχεδόν 3,5 οκτάλεπτα έδειξε ότι ο Απόλλων είναι σε πολύ καλό «δρόμο» έτοιμος να διεκδικήσει δυναμικά τους στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη!
ΓΣ Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 8-15 (4-3, 1-3, 2-3, 1-6)
ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Τεό Λοράντος): Λιμαράκης, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 2, Παππάς, Καπότσης 1, Λασκαρίδης, Ντάουμπε 3, Ρομπόπουλος, Μύριλος, Γάρδικας, Αλευρίδης, Σολανάκης 2, Ν. Μητράκης, Γ. Μητράκης, Σάρρος
Ολυμπιακός (Έλβις Φάτοβιτς): Ζερδεβάς, Άνγκιαλ, Γκίλλας 3, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Γούβης, Ζάλανκι 4, Δήμου 1, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 1, Τζωρτζάτος, Πούρος 1, Μάρκογλου
Photo Credits: www.koe.org.gr
