Αναστάσης Μυρίλος

14
ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΣ
Nationality
gre Ελλάδα
Position
ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΣ
Current Team
ΓΣ Απόλλων Σμύρνης

Ο γεννηθείς στις 19/12/2004 ύψους 1,95 μ. φουνταριστός Αναστάσης Μυρίλος αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι από τον Απόλλωνα Σμύρνης για να αποτελέσει το «ταίρι» του Μανώλη Σολανάκη στα 2 μέτρα.

Ξεκίνησε την υδατοσφαίριση το 2014 στις ακαδημίες του Πανιωνίου (4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων το 2019) προτού μετακομίσει στον Ολυμπιακό. Εκεί συνέχισε να διαπρέπει αγωνιζόμενος ως φουνταριστός κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Νέων Ανδρών σε ηλικία μόλις 15 ετών, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των Εφήβων την ίδια χρονιά (2020). Το 2021 πανηγύρισε την 2η και 3η θέση με τον Ολυμπιακό σε Εφήβους και Νέους Άνδρες αντίστοιχα και πέρυσι εντάχθηκε στην ανδρική ομάδα του ΓΣ Περιστερίου, αγωνιζόμενος ως δεύτερος φουνταριστός και αποκτώντας εμπειρία στην Α1 των Ανδρών.

Είναι διεθνής από την κατηγορία των Παίδων (4η θέση στο ευρωπαϊκό του 2019 στη Βουλγαρία). Μάλιστα στις αρχές του Σεπτέμβριου του 2021 και σε ηλικία μόλις 16 (!) ετών αγωνίστηκε με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πράγας. Ακολούθως ενσωματώθηκε εκ νέου στην Εθνική Εφήβων για το ευρωπαϊκό της Μάλτας, όπου στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2021 αναδείχθηκε αργυρός Πρωταθλητής Ευρώπης!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου (7η θέση), όπως και της Εθνικής Νέων Ανδρών που στα τέλη του Σεπτέμβρη (2022) κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μαυροβουνίου. 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop