Αλέξανδρος Αλαμάνος

2
ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
Nationality
gre Ελλάδα
Position
ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
Height
197
Weight
94
Current Team
ΓΣ Απόλλων Σμύρνης

Ο 22χρονος (γεννηθείς στις 3/3/2000) Αλέξανδρος Αλαμάνος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Εφήβων το 2018 στο Σομπατέλι, μπαίνει στην 5η του χρονιά ως παίκτης του Απόλλωνα, όντας ο παλιότερος στο ρόστερ παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Αποκτήθηκε από τον Υδραϊκό τον Οκτώβρη του 2018 και στην πορεία αυτών των ετών έχει εξελιχθεί σε ένα πολυτιμότατο «γρανάζι» στη μηχανή του Απόλλωνα, έχοντας την ικανότητα να προσφέρει σε πολλές θέσεις, εκμεταλλευόμενος πέραν της αδιαμφισβήτητης ποιότητάς του και τα εξαιρετικά αθλητικά του προσόντα.

Ξεκίνησε να παίζει πόλο στον Ηρακλή σε ηλικία 11 ετών, ενώ ακολούθως μετακόμισε στον Ολυμπιακό όπου έμεινε για δύο χρόνια. Η συνέχεια τον βρήκε για έναν χρόνο (τότε που κέρδισε και το Παγκόσμιο με την Εφήβων) στον Υδραϊκό, προτού η «ελαφρά ταξιαρχία» τον κάνει δικό της.

Μάλιστα την προηγούμενη σεζόν (2021-2022) ξεχώρισε ως ένας εκ των κορυφαίων αμυντικών του πρωταθλήματος! Η προσφορά του στην πορεία του Απόλλωνα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ήταν αναμφίβολα σπουδαία, καθώς ο ύψους 1.97 μ. αμυντικός συνέδραμε καταλυτικά όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στο σκοράρισμα σημειώνοντας, μάλιστα, 32 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις!   

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop